Fietspaden langs Liersesteenweg (N10)

Op 24 maart vond in CC Zwaneberg een informatieavond plaats over de aanleg van fietspaden langs de Aarschotsesteenweg en de Liersesteenweg (N10). De bezoekers kregen er een eerste algemeen beeld van het project. Waar komen de nieuwe fietspaden? Welke werken zijn daarvoor nodig? Hoe zullen die fietspaden eruit zien? Het zijn allemaal vragen die meermaals aan bod kwamen. Voor de eigenaars van gronden of panden die grond moeten afstaan, organiseren de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog enkele zitdagen in april.

Veilig fietsen langs de N10 is al jaren lang een verzuchting van vele inwoners in onze gemeente. Met de aanleg van nieuwe fietspaden gaan we samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor een veiligere fietsomgeving voor iedereen. De fietspaden worden gescheiden van de rijweg om maximale veiligheid te garanderen. Daarnaast zullen ze ook breed genoeg zijn om comfortabel te kunnen fietsen. Dat betekent echter wel dat we meer ruimte nodig hebben naast de weg.

Infoavond voor omwonenden

De betrokken gemeenten en AWV zijn momenteel volop bezig met de planning en voorbereiding van de werken. Om omwonenden goed te informeren, werden er in de drie betrokken gemeenten infoavonden georganiseerd. Daar werden naast algemene informatie ook de verschillende stappen toegelicht die voorafgaan aan de aanleg. De presentatie van de informatieavond kan je hier downloaden of afhalen in het gemeentehuis.

Zitdagen voor eigenaars van onteigende gronden

Eigenaars van gronden of panden die een stuk grond moeten afstaan in het kader van de nieuwe fietspaden lang de N10, krijgen de kans om al hun praktische vragen te stellen op een van de zitdagen in april. Zij krijgen daarvoor een persoonlijke uitnodiging in de bus. Na afloop van de zitdag neemt de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) ook nog contact met hen op voor een individueel gesprek aan huis om het financiële luik te bespreken.

 

Meer info

Technische Zaken
Herentalsesteenweg 112,
2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 22 86 30, fax 015 24 50 90,
mail technische.dienst@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma, di, wo, do, vr: 8 - 12 uur en 13 -16 uur

<< Sluitingsdagen juli-augustus >>