Gratis advies - andere mogelijkheden

Naast de zitdagen van een advocaat en een gerechtsdeurwaarder (op maandag) zijn er voor inwoners van Heist-op-den-Berg nog andere mogelijkheden om juridisch advies te krijgen.

  • Deadvieslijn van Balie Antwerpen (voor iedereen in de provincie Antwerpen): 03 260 72 60. Elke dag tussen 10 en 12 uur kan je bellen. Je krijgt dan een advocaat aan de lijn die je een kort advies zal geven.

  • Justitiehuis Mechelen (Schoolstraat 9): advies door een advocaat. Dit is handig voor mensen voor wie de uren van de zitdag op het OCMW niet goed uitkomen. Dit is ook georganiseerd door de Commissie voor Juridische Bijstand. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is er een advocaat aanwezig tussen 13.45 en 15 uur. Op donderdag van 17 tot 19 uur. Je moet vooraf wel een afspraak maken via 015 28 40 00. Gratis.

  • Wetswinkel Mechelen (Huis van de Mechelaar, Reuzenstraat 2): voor alle soorten problemen (familie, huur, ...): een jurist luistert naar je verhaal, denkt mee na over de beste oplossing en helpt je op weg met informatie en praktisch advies. Een (dure) procedure vermijden is steeds het doel. Je kan er elke zaterdag van 10 tot 12 uur terecht. Een afspraak maken is niet nodig. Per consultatie betaal je een bijdrage van 15 euro.

  • Huurdersbond. Dit is uiteraard enkel voor huurproblemen en -vragen. Het lidgeld is 20 euro per jaar. Er zijn enkele adviespunten in de buurt (Mechelen, Lier en Geel) waar je via telefoon of mail terechtkan. Op de website vind je ook (gratis) enkele modelbrieven.