Herstelling wegdek Bergstraat

Update 15 mei

Door een panne in de asfaltplant die de okerkleurige asfalt aanlevert, moet de toplaag van de Bergstraat noodgedwongen uitgesteld worden. De toplaag wordt nu voorzien op vrijdag 18 mei. De Bergstraat blijft tot en met vrijdag afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt Kattestraat – Noordstraat wordt terug opengesteld voor de komende dagen. Vrijdag gaat dit kruispunt opnieuw dicht voor de realisatie van de vereiste asfaltering.

Werken

Op dinsdag 24 april startten de herstellingswerken aan het wegdek van de Bergstraat. Concreet wordt een okerkleurige asfalt gelegd. De werken zullen afgerond zijn in de loop van mei, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fase 1 van de herstellingswerken aan het wegdek van de Bergstraat verloopt vlotter dan eerst ingeschat. Op woensdag 2 mei zorgde de aannemer voor de onderlaag asfalt in de zone Leopoldlei – Noordstraat/Kattestraat. Sinds woensdag is de Bergstraat dus terug berijdbaar tussen die kruispunten.

Vrijdag 4 mei 2018 start de aannemer met fase 2. Deze werkzone loopt vanaf het kruispunt Bergstraat x Kattestraat/Noordstraat tot aan het kruispunt Bergstraat x Molenstraat.

Maandagmarkt

We gaven aanvankelijk aan dat de maandagmarkt maximaal drie keer verplaatst zou worden naar de Noordstraat en Eugeen Woutersstraat. De werken vlotten echter zo goed dat de marktkramen vanaf maandag 7 mei weer hun vaste stek kunnen innemen in de Bergstraat, in de zone tussen de Leopoldlei en de Kattestraat/Noordstraat.

In fase 2 worden de marktkramen uit deze werfzone voor de duur van de werken verplaatst  naar het Cultuurplein. Op die momenten is er geen impact op de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid van de Noordstraat en de Eugeen Woutersstraat.

Parkeren

De bezoekers voor de Bergstraat kunnen gebruikmaken van de randparkings of parking Cultuurplein. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. De handelaars blijven wel bereikbaar te voet of met de fiets.

Bekijk hier de presentatie die tijdens de infoavond in februari getoond werd.