Parkeren

Parkeren in het centrum van Heist-op-den-Berg en de deelgemeenten is gratis. Op bepaalde plaatsen is de parkeerduur beperkt en het gebruik van de parkeerschijf verplicht (alle dagen van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen). De schijf moet duidelijk zichtbaar worden aangebracht achter de voorruit van de wagen en moet van het Europese type zijn. Na het verstrijken van de toegelaten tijd moet het voertuig verplaatst worden.

Door het beperken van de parkeerduur in en rond het handelscentrum vergroot de kans dat je als bezoeker een parkeerplek vindt. In de donkerblauwe zone kan je maximaal een half uur parkeren. In de lichtblauwe zones is de parkeerduur beperkt tot maximaal twee uur.

Langparkeerders kunnen gebruik maken van de randparkings. Hier kunnen zij maximaal 24 uren parkeren. De randparkings in Heist-op-den-Berg bevinden zich in de Vlinderstraat, Molenstraat, Halfstraat, aan het Spoor, Berkenstraat, Cultuurcentrum, KTA en Hof van Riemenstraat.

Vanaf de hoofdwegen rond het centrum van Heist-op-den-Berg word je via de specifieke signalisatieborden begeleid tot op de randparkings.

  • Pijlen met een blauwe achtergrond leiden je naar een parking waar je maximaal twee uur kan parkeren.
  • Als je de pijlen met een groene achtergrond volgt, rijd je naar een parking waar je langer mag parkeren.
  • Vanop de randparkings worden de wandelingen naar het commerciĆ«le centrum aangeduid door middel van wandelrouteborden. Aan alle uitgangen van de randparkings werden bordjes geplaatst met de richting die je moet uitgaan en de wandelduur.

Voor bewoners van de centrumstraten en personen met een beperking geldt een aangepaste regeling.